Oftest stillede spørgsmål

FAQ

Fotograf Henrik Espensen - Portrætfotograf - Business foto - Erhvervsfoto - Businessportræt - Branding foto - Erhvervsfotograf - Eventfotograf - Bryllupsfotograf - Eventfotograf - Fotograf i Randers
Forberedelse betyder alt

Hvad sker der, når jeg booker en fotografering?

Når du booker mig til en fotoopgave, starter vi med en kort indledende snak ansigt til ansigt, i telefon eller via videomøde.

Her gennemgår vi

> dit formål med fotos
> dine ønsker og forventninger til fotografering og retouchering
> tidspunkt for fotograferingen
> mulige lokationer og baggrunde
> valg af tøj og rekvisitter
> hår og makeup
> evt. koordinering

Inspiration og intuition giver de bedste fotos

Hvordan skal jeg fotograferes?

Jeg er fuld af gode idéer, men du er også meget velkommen til at sende mig dine egne idéer til fotos. Internettet bugner af inspiration bl.a. på Instagram og Pinterest. Du kan også finde inspiration i fotos, jeg har taget.

Jeg vil inden vi mødes spørge ind til dit behov og formål med fotos. Hvis du har virksomhed gennemgår jeg din webside. Herudfra kommer jeg med forslag til fotostil, baggrundsfarve, lys, lokation mm. Hvis det er en større opgave, laver jeg et moodboard.

Det er dog også min erfaring, at de bedste idéer og fotos ofte opstår under fotograferingen, da jeg rigtigt ser dig, din personlighed, bevægelser mm.

Professionelt business portrætfoto af Pernille Rosenkær i yogaposition på skulptur i Silkeborg fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Professionelt portrætfoto af Michéle Gabrielle med tørklæde i forladt togremise i Randers fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Portrætfoto og Business portræt

Hvilket tøj skal jeg tage med?

Medbring gerne flere forskellige sæt af dit yndlingstøj – og også gerne accessories som f.eks. hatte, tørklæder og smykker. Hellere for meget end for lidt at vælge mellem. Accessories er rigtigt gode til at skabe en fortælling og give fotos særpræg og kant.

Normalt fungerer ensfarvet tøj uden tekst på bedst, da det giver ro og ikke fjerner fokus fra dig. Men i nogle tilfælde vil det også kunne tilføje noget til fotoet. Dit farvevalg og din stil fremhæver din personlighed.

Du må meget gerne overveje dit farvevalg i tøj i forhold til den ønskede baggrundsfarve. En hvid skjorte eller kjole kan nemt “forsvinde” på en hvid baggrund. Kontraster er godt, men andre gange kan det se virkeligt godt ud, når man har tøj på i en farvetone, der næsten matcher baggrundsfarven.

Hvis du skal fotograferes i helfigur, så sørg for at dine sko eller støvler er rengjorte, med mindre de skal se rå ud.

Portrætfoto og Business portræt

Hvad skal jeg gøre ift. hår og makeup?

I ugen op til fotograferingen, må du meget gerne pleje din hud godt, og skrue ned for det usunde, der kan give urenheder i huden. Undgå dog at skabe store forandringer i din hudpleje, da din hud kan reagere negativt på det.

Hvis du har valgt portrætfotografering med en professionel hår- og makeupstylist, så er det bedste, du kan gøre, at møde op uden makeup og hårstyling.

Hvis du har valgt portrætfoto uden stylist, så må du må gerne være omhyggelig med at sætte dit hår og lægge din makeup inden fotograferingen. Brug gerne en foundation og pudder, og gerne mere end du plejer, da det gør huden mat og forhindrer gennemtrængning af lys og genskin på fotos. Af samme grund skal du også helst undgå glimmer og perlemor på huden. Det er dog ok, at du bruger det ved øjnene. Tag gerne din makeup til photoshoot, så du kan justere efter behov.

Dine fotos bliver retoucheret i PhotoShop efter fotograferingen. Men det er mere værdifuldt for dig, at jeg bruger redigeringstiden på at gøre et godt resultat endnu bedre fremfor at rette op på noget. Så jo bedre vi kan skabe fotos fra starten, jo bedre bliver de endelige fotos.

Professionelt portrætfoto af Michéle Gabrielle foran rå murstensmur fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Professionelt portrætfoto af Simone Mikkelsen ved træ ved Moesgaard fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Portrætfoto og Business portræt

Kan jeg få taget gode fotos, selvom jeg ikke er model?

JA! Det garanterer jeg dig 100%. Jeg skal nok guide dig og få det bedste frem i dig. Der hvor din personlighed brænder igennem.

Læs bare nogle af mine andre kunders oplevelser fra deres fotografering.

Hvis ikke du er vant til at stå foran et kamera, så kan det være en rigtig god øvelse at stå foran et spejl. Kig efter alt det smukke og særegne ved dig. Find dine bedste vinkler. Bliv forelsket i dig selv.

Prøv også gerne tøj og accessories foran spejlet, inden du skal fotograferes.

Portrætfoto og Businessportræt

Hvordan foregår fotograferingen?

Vi skal have det bedst mulige resultat ud af din fotosession. Kør derfor hjemmefra i god tid og mød op veludhvilet. Søvn er den vigtigste forudsætning for et godt foto. Lyt gerne til din yndlingsmusik, der kan sætte dig i den rigtige stemning, når du ankommer til fotograferingen.

Hvis der kun skal tages fotos af dig, så er det bedst, hvis du kommer alene. Det er min erfaring, at man nemmere kan ’slippe sig løs’ uden andre omkring sig. Men hvis du føler dig mest tryg ved at have en veninde, ven, kæreste, forældre eller en anden med, så er det selvfølgelig også helt i orden.

Når du ankommer vil jeg gerne lære dig at kende, så jeg kan fornemme dig og få skabt et trygt rum, hvor du slapper af og føler dig godt tilpas. Du skal bare nyde det og være i nuet. Vi gennemgår sammen planen for fotografering og dit medbragte tøj mm., og du gør dig klar til fotografering, imens jeg klargør kamera mm. Inden vi går i gang tjekker vi, at tøj, hår og makeup er i orden.

Det er vigtigt, at du overlader styringen til mig, så jeg får ro til at fokusere på at skabe de bedste fotos i forhold til positurer, lys og teknik. Jeg vil starte med at lave testfotos for at få alt indstillet optimalt ift. lys og positur. Her skal du bare slappe af og lytte til mine instruktioner. Når alt er indstillet, går det løs med at skabe de fotos, du drømmer om. Under fotograferingen prøver vi forskellige positurer og udtryk, så vi har nogle forskellige fotos at vælge mellem.

Du er velkommen til at medbringe drikkevarer og snacks til pauser og bagefter.

Læs også om nogle af mine andre kunders oplevelser.

Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers
Professionelt portrætfoto af Michéle Gabrielle foran rå murstensmur fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Portrætfoto og Business portræt

Hvad sker der efter fotograferingen?

Efter fotograferingen sorterer og redigerer jeg de bedste fotos. Alt afhængig af antallet af fotos, tilstræber jeg, at redigere fotos indenfor 3 dage efter fotograferingen.

Herefter modtager du modtager en e-mail med et link via WeTransfer, hvor du kan downloade og vælge mellem de bedste redigerede fotos i lav opløsning.

Efterfølgende sender du mig en e-mail med info om, hvilke fotos du ønsker.

Når du har betalt, sender jeg dig igen en e-mail med et link via WeTransfer, hvor kan downloade dine valgte fotos i høj opløsning.

Læs også mine Handelsbetingelser

Portrætfoto

Børnefotografering

Børn er fantastiske at fotografere. De har en fantastisk åbenhed, er ubekymrede og har let til smil.

Børn i vuggestuealderen kan dog have svært ved at sidde stille i et fotostudie og fokusere på en fotograf imens fotolamperne blitzer. Som forælder er det derfor en god idé at tale med barnet om fotograferingen i god tid inden og gerne medbringe barnets yndlingsbamse til fotograferingen. Det giver barnet tryghed.

Når I ankommer gør jeg selvfølgelig alt jeg kan for at få skabe kontakt til barnet, og jeg spiller barnets yndlingsmusik, så det føler sig tryg.

Overvej evt. om I skal få taget foto sammen med barnet i stedet for kun af barnet.

Læs også om nogle af mine andre kunders oplevelser.

Professionelt portrætfoto af Ellen Hansen fotograferet af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Professionelt portrætfoto af Liv Victoria Wessberg i beige trøje på mørkeblå baggrund fotograferet i fotostudie af fotograf i Randers Fotograf Henrik Espensen
Portrætfoto og Business portræt

Gode fotos kræver god tålmodighed

Det gode gamle ordsprog ‘Hastværk er lastværk’ gælder i den grad med fotografering. Det gode foto handler ikke bare om at knipse på en knap på et kamera. Det gode portrætfoto er resultatet af et godt samspil mellem model og fotograf, god energi, godt lys, godt udstyr – og det noget af det vigtigste – tålmodighed.

Det er derfor vigtigt, at både du og jeg er tålmodige omkring fotograferingen. Professionel fotografering tager tid. Der skal laves justeringer af lys, vinkler, hår, tøj, regi, baggrunde mm. De mindste ting og justeringer kan gøre en kæmpe forskel.

Afsæt derfor god tid til fotograferingen og nyd det. Se fotograferingen som et besøg hos frisøren – her har du bare mulighed for at få en god oplevelse til lyden af din yndlingsmusik.

Hvis det er dit barn, der skal fotograferes, så afsæt dobbelt så meget tid og tålmodighed, da det jo ikke ved, hvordan man agerer foran et kamera (det kan dog nogle gange også være en fordel).