Oftest stillede spørgsmål

FAQ

Fotograf Henrik Espensen - Portrætfotograf - Business foto - Erhvervsfoto - Businessportræt - Branding foto - Erhvervsfotograf - Eventfotograf - Bryllupsfotograf - Eventfotograf - Fotograf i Randers
Forberedelse betyder alt

Hvad sker der, når jeg booker en fotografering?

Når du booker mig til en fotoopgave, starter vi med en kort indledende snak ansigt til ansigt, i telefon eller via videomøde.

Her gennemgår vi

> dit formål med fotos
> dine ønsker og forventninger til fotografering og retouchering
> tidspunkt for fotograferingen
> mulige lokationer og baggrunde
> valg af tøj og rekvisitter
> hår og makeup
> evt. koordinering

Inspiration og intuition giver de bedste fotos

Hvordan skal jeg fotograferes?

Jeg er fuld af gode idéer, men du er også meget velkommen til at sende mig dine egne idéer til fotos. Internettet bugner af inspiration bl.a. på Instagram og Pinterest. Du kan også finde inspiration i fotos jeg har taget.

Jeg vil inden vi mødes spørge ind til dit behov og formål med fotos. Hvis du har virksomhed gennemgår jeg din webside. Herudfra kommer jeg med forslag til fotostil, baggrundsfarve, lys, lokation mm. Hvis det er en større opgave, laver jeg et moodboard.

Det er dog også min erfaring, at de bedste idéer og fotos ofte opstår under fotograferingen, da jeg rigtigt ser dig, din personlighed, bevægelser mm.

Holistic Hot Yoga - Pernille Rosenkær - Business foto - Erhvervsfoto - Businessportræt - Business portræt - Branding foto - Erhvervsfotograf - Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers - Fotograf i Aarhus - Erhvervsfotograf i Randers - Erhvervsfotograf i Aarhus
Michéle Gabrielle - Portrætfoto - Portrætfotograf - Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers - Fotograf i Aarhus - Portrætfotograf i Randers - Portrætfotograf i Aarhus
Portrætfoto og Business portræt

Hvilket tøj skal jeg tage med?

Medbring gerne flere forskellige sæt af dit yndlingstøj – og også gerne accessories som f.eks. hatte, tørklæder, og smykker. Hellere for meget end for lidt at vælge mellem.

Normalt fungerer ensfarvet tøj uden tekst på bedst, da det giver ro og ikke fjerner fokus fra dig. Men i nogle tilfælde vil det også kunne tilføje noget til fotoet. Dit farvevalg og din stil fremhæver din personlighed.

Portrætfoto og Business portræt

Hvad skal jeg gøre ift. hår og makeup?

I ugen op til fotograferingen, må du meget gerne pleje din hud godt, og skrue ned for det usunde, der kan give urenheder i huden. Undgå dog at skabe store forandringer i din hudpleje, da din hud kan reagere negativt på det.

Hvis du har valgt portrætfotografering med en professionel hår- og makeupstylist, så er det bedste, du kan gøre, at møde op uden makeup og hårstyling.

Hvis du har valgt portrætfoto uden stylist, så må du må gerne være omhyggelig med at sætte dit hår og lægge din makeup inden fotograferingen. Brug gerne en foundation og pudder, og gerne mere end du plejer, da det gør huden mat og forhindrer gennemtrængning af lys og genskin på fotos. Af samme grund skal du også helst undgå glimmer og perlemor på huden. Det er dog ok, at du bruger det ved øjnene.

Dine fotos bliver retoucheret i PhotoShop efter fotograferingen. Men det er mere værdifuldt for dig, at jeg bruger redigeringstiden på at gøre et godt resultat endnu bedre fremfor at rette op på noget. Så jo bedre vi kan skabe fotos fra starten, jo bedre bliver de endelige fotos.

Michéle Gabrielle - Portrætfoto - Portrætfotograf - Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers - Fotograf i Aarhus - Portrætfotograf i Randers - Portrætfotograf i Aarhus
Simone Mikkelsen - Portrætfoto - Portrætfotograf - Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers - Fotograf i Aarhus - Portrætfotograf i Randers - Portrætfotograf i Aarhus
Portrætfoto og Business portræt

Kan jeg få taget gode fotos, selvom jeg ikke er model?

Det garanterer jeg dig 100%. Jeg skal nok guide dig og få det bedste frem i dig. Der hvor din personlighed brænder igennem.

Læs bare nogle af mine andre kunders oplevelser fra deres fotografering.

Hvis ikke du er vant til at stå foran et kamera, så kan det være en rigtig god øvelse at stå foran et spejl. Kig efter alt det smukke og særegne ved dig. Find dine bedste vinkler. Bliv forelsket i dig selv.

Prøv også gerne tøjet foran spejlet, inden du skal fotograferes.

Portrætfoto og Businessportræt

Hvordan foregår fotograferingen?

Vi skal have det bedst mulige resultat ud af din fotosession. Kør derfor hjemmefra i god tid og mød op veludhvilet. Søvn er den vigtigste forudsætning for et godt foto. Lyt gerne til din yndlingsmusik, der kan sætte dig i den rigtige stemning, når du ankommer til fotograferingen.

Hvis der kun skal tages fotos af dig, så er det bedst, hvis du kommer alene. Det er min erfaring, at man nemmere kan ’slippe sig løs’ uden andre omkring sig. Men hvis du føler dig mest tryg ved at have en veninde, ven, kæreste, forældre eller en anden med, så er det selvfølgelig også helt i orden.

Når du ankommer vil jeg gerne lære dig at kende, så jeg kan fornemme dig og få skabt et trygt rum, hvor du slapper af og føler dig godt tilpas. Du skal bare nyde det og være i nuet. Vi gennemgår sammen planen for fotografering og dit medbragte tøj mm., og du gør dig klar til fotografering, imens jeg klargør kamera mm. Inden vi går i gang tjekker vi, at tøj, hår og makeup er i orden.

Det er vigtigt, at du overlader styringen til mig, så jeg får ro til at fokusere på at skabe de bedste fotos i forhold til positurer, lys og teknik. Jeg vil starte med at lave testfotos for at få alt indstillet optimalt ift. lys og positur. Her skal du bare slappe af og lytte til mine instruktioner. Når alt er indstillet, går det løs med at skabe de fotos, du drømmer om. Under fotograferingen prøver forskellige positurer og udtryk, så vi har nogle forskellige fotos at vælge mellem.

Læs også om nogle af mine andre kunders oplevelser.

Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers
Michéle Gabrielle - Portrætfoto - Portrætfotograf - Fotograf Henrik Espensen - Fotograf i Randers - Fotograf i Aarhus - Portrætfotograf i Randers - Portrætfotograf i Aarhus
Portrætfoto og Business portræt

Hvad sker der efter fotograferingen?

Vi slutter fotograferingen med, at jeg laver en grovsortering af fotos.

Herefter udvælger vi sammen fotos eller aftaler hvornår, du modtager et link, hvor du kan vælge mellem de bedste redigerede fotos.

Læs også mine Handelsbetingelser